OINAS: Oinas saapuu rakennukselle vauhdikkaasti avolavapakulla ja auto nytkähtelee vielä jälkikäyntiä, kun oinas jo pukee haalareita ylleen. Vielä pukiessaan hän repii toisella kädellään suojapeitettä pois levynipun päältä. Pian on ensimmäinen kipsilevy jo katkaistu oikeaan mittaan ja nostettu runkotolppia vasten. Kaivaessaan ruuvia taskustaan, oinas huomaa niiden loppuneen. Hän kaivaa nopeasti naulan taskustaan ja iskee levyn kiinni, ettei sitä enää tarvitse laskea nipun päälle. Viimeisen vasaraniskun vielä kaikuessa avolavan nokka osoittaa jo kohti rautakauppaa. Matkalla oinas soitta kännykällä kauppiaalle ja tilaa ruuvit valmiiksi kassalle ja pyytää laittamaan piikkiinsä.

HÄRKÄ: Härkä saapuu raksalle ja on juuri aikeissa sammuttaa auton, mutta päättää kuunnella loppuun radiossa soivan ”What a wonderful world” –kappaleen.

KAKSONEN: Kaksonen saapu työmaalle ja avaa pakettiauton peräluukun, josta nostaa ulos akkuporan, käsisirkkelin, ruuvinvääntimen, sähköhöylän ym. ym. Ja lopuksi tärkeimmän, eli langattoman handsfreen, jotta voi pitää yhteyttä kavereihinsa rakennustyön ohessa. Työskennellessään hän pyytää myös kavereitaan poikkeamaan työmaalla ja tuomaan kipsilevyruuveja tullessaan.

RAPU: Rapu saapuu työmaalle isoisän amerikasta tuomalla jenkki-farkulla, jonka takaluukusta hän kaivaa ensin isältään saadun naularepun. Isä oli käyttänyt sitä rakentaessaan omin käsin hänen synnyinkotinsa. Myös isän vasara on vielä tallessa ja isoisän vanha käsihöylä kulkee aina mukana. Olkoonkin, että se on hitaampi kuin sähköhöylä, mutta siinä on nostalgiaa. Rapu ei kiirehdi rakennustyönsä kanssa, sillä on oikeastaan haikeaa ajatella sitä päivää, kun joutuu muuttamaan pois synnyinkodistaan. Hän luikkii työmaalle ja toivoo ettei kukaan naapurirakentajista vaan tule juttelemaan mitään.

LEIJONA: Leijona saapuu työmaalle uudella jenkki pick-upilla, käytyään matkalla vielä pikapesussa sen kanssa. Yllään hänellä on uudet avohaalarit ja hieman koleasta säästä huolimatta, niiden alla on vain hihaton t-paita, jotta salilla treenatut hauikset näkyvät hänen työskennellessään. Auton lavakuomun alta löytyy joukko markkinoiden jytyimpiä työkaluja – oikeita powertoolsseja. Hän tarkkailee naapuritonttien rakentajia, ovatko nämä varmasti huomanneet hänen saapumisensa.

HÄRKÄ: Härkä on nyt saanut kappaleen kuunneltua loppuun ja hän on juuri aikeissa nousta ulos autostaan, kun oinas hurauttaa ohi, matkalla rautakauppaan. Härkä päättää jäädä hetkeksi odottelemaan pölypilven laskeutumista.

NEITSYT: Neitsyt saapuu vasta pestyllä ja vahatulla perheautollaan työmaalle. Peräkärryn kuomun alta näkyvät lavan pohjalle asetetun suojapeitteen liepeet. Auton takapennkiltä hän kaivaa suojapeitteen, jonka päälle hän siirtää työkalunsa peräkärrystä, siistiin riviin. Suljettuaan huolellisesti peräkärryn kuomun, hän ottaa takapenkille siististi viikatut haalarinsa ja pukee ne ylleen. Vastapestyihin haalareihin on jäänyt muutama tahra, jotka pitää putsata ennen työn alkamista. Sen jälkeen pitää vielä siistiä roskat pois. – Pahuksen tuuli, kun sotkee aina paikat, hän harmittelee.

VAAKA: Vaaka saapuu työmaalle urheiluautollaan. Hän pukee yllensä trendikkään työasun. Työkalupakistaan hän kaivaa peilin ja asettelee hiuksensa hyvin. Samalla hän kiittelee mielessään marimekkoa joka vihdoin on alkanut valmistaa myös työasuja. Hän ottaa esiin asunsa väreihin sopivat työkalunsa ja nuuhkaisee vielä kainaloonsa tarkistaakseen deorodantin riittävyyden. Keinuessaan seksikkäästi kohti työmaata, hän ihmettelee, miten neitsyt viitsiikin pitää noin arkisen näköistä työasua yllään. Kulkiessaan työmaata kohti hän huomaa yhden tarvikenipun olevan poissa linjasta ja päättää heti korjata asian.

HÄRKÄ: Härkä on vihdoin päässyt työmaalle asti, jossa hän pistää tupakaksi ja istahtaa pohtimaan, mistä alkaisi. Hän päättää hetkeksi oikaista itsensä puutavaranipun päälle.

SKORPIONI: Skorpioni parkkeeraa harrikkansa tien varteen ja astelee kohti työmaaparakkiaan. Ensimmäisenä hän pistää Metallican soimaan ulkokaiuttimista. Hän nappaa mukaansa moottorisahan ja vetää sen käyntiin ja kaasuttelee sahaa kitarariffiä myötäillen. Työasua hänellä ei ole, sillä vanha nahkapuku palvelee hyvin työasun virkaa ja biker-buutsien pohjaa eivät naulat läpäise. Hän päättää aloittaa työt pätkimällä soiroja. Häntä naurattaa vaaka, joka tuijottaa häntä kauhistuneena.

HÄRKÄ: Puutavaranipun päälle torkahtanut härkä herää skorpionin touhuihin ja hän vääntäytyy istumaan ja sytyttää uuden tupakan, kun edellinen oli palanut omia aikojaan loppuun.

JOUSIMIES: Jousimies saapuu metsikön läpi tontille 120 vaihteisella maastopyörällään. Hän ei ehdi vaihtaa työasua, vaan syöksyy kipsilevynipun kimppuun ja alkaa vauhdikkaasti kantaa aiemmin päivällä saapuneita kipsilevyjä sisälle. Pian homma on hoidettu ja hän hyppää pyöränsä selkään ja keulii läpi työmaan, jatkaen matkaansa kohti seinäkiipeily-paikkaa, jossa kaverit jo häntä odottelevat.

KAURIS: Kauris saapuu paikalle reippaasti kävellen ruuvilaatikkoa kantaen. Samalla kertaa saa näin hoidettua pakollisen kuntoilun ja rautakauppatäydennyksen matkalla raksalle. Haalarit hän kaivaa repustaan ja vetää ne verkkareidensa päälle. Hän levittää seinälevyt oikeille kohdilleen, katkoo ne sopivaan mittaa sarjatyönä ja poraa systemaattisesti kaikkiin ruuvinreiät. Sen jälkeen hän nostaa levyt seinälle ja kiinnittää ne heppiin parilla ruuvilla. Lopuksi hän ruuvaa levyt paikoilleen ja kittaa ruuvin kannat piiloon. Yhtään ylimääräistä askelta ei tarvinnut ottaa ja onkin aika lähteä hölkäten kohti kotia, tosin ruokakaupassa pitää matkalla vielä poiketa.

VESIMIES: Vesimies saapuu tontille maasturillaan, jossa on kätevä vetovinssi. Ensimmäisenä hän kiskoo vinssin vaijerin ulos ja kiinnittää sen väkipyöräsalkoon ja hinaa väkipyörän ylös. Hän kiepauttaa nostoliinat levynipun ympärille ja kiinnittää vaijerin niihin. Takaisin autolle ja vinssaamaan nippua yläkerran parvekkeen tasolle. Päästyään ylös nipun viereen hän pysähtyy pohtimaan, miten voisi rakentaa kätevän rullaradan, jota pitkin olisi helppo antaa levyjen rullata hänen rakentamaansa katkaisujigiin. Siihen voisi asentaa myös valokennon, joka automaattisesti käynnistäisi katkaisun. Hän päättää suunnitella rullaradaston heti kun on saanut tietokoneohjatun porausautomaattinsa toimimaan.

HÄRKÄ: Härkä on vihdoin saanut työvaatteet yllensä ja pressun pois anturalautanipun päältä.

KALAT: Kalat saapuu jalkaisin työmaalle juuri ennen pimeän tuloa. Matkalle sattunut pubi sai janon heräämään ja aika vierähti huomaamatta. Hän tutkii työmaata ja huomaa timpuriensa valaneen sokkelin. Samalla hän miettii, onkohan muotti tehty ennen betonin tuomista vai onko muotti rakennettu betonin päälle. Ajatukset alkavat harhailla. Hän näkee silmissään jo valmiin talon. Havahtuessaan ajatuksistaan, hän miettii mitä voisi tehdä, mutta kun ei oikein tiedä, hän päättää mennä naapuriin rakentavan härän luo auttamaan tätä anturalautanipun peittämisessä. Sillä tavalla saa hankittua kyydin kotiin.

HÄRKÄ: Härkä on juuri aikeissa aloittaa työt, mutta huomaa illan jo hämärtyvän ja päättää levittää pressun takaisin lautojen päälle. Härkä on kiitollinen, kun kalat saapuu paikalle auttamaan ja päättää tarjota tälle kyydin kotiin.

LOPUKSI: Tämä luokittelu ei perustu oikeastaan minkäänlaiseen horoskooppien tuntemukseen. Kaikki jutut ovat enemmän tai vähemmän keksittyjä ja yleisesti niistä ei moni edes tunnista itseään, mutta outoa kyllä kavereiden piirteet ovat kyllä löydettävissä.

Että näillä eväillä mennään sitten meidän raksalla ;-)

Huomautettakoon että perheessämme on härkä, oinas, kauriit ja kaksonen...